Цікаві факти про компанію, яка змінила світ

Напис Google

23 роки тому розробники Ларрі Пейдж і Сергій Брін зареєстрували домен пошуковика Google, яким користуються мільйони користувачів.

Домен google.com був зареєстрований 15 вересня 1997, а 4 вересня 1998 року компанія була офіційно заснована. Перший офіс розташовувався в гаражі подруги засновників, Сьюзен Воджіцкі, в Каліфорнії, а першим співробітником компанії став Крейг Сільверстейн – однокурсник Пейджа і Бріна.

Спочатку компанія називалася BackRub, проте пізніше отримала назву Google – це помилкове написання слова «гугол» (число, що складається з одиниці і ста нулів).

Google

Цікаві факти про компанію Google

1. Google володіє доменами типових помилок: Gooogle.com, Gogle.com, Googlr.com і т. Д.Google також належить 466453.com - ці цифри на клавіатурі телефону відповідають клавішам з буквами google.

2. Як компанія Google нагадує про історичні та вагомі події? Створює дудли, які з'явилися ще на зорі заснування компанії. Їх додають, коли настає святкова дата. Це своєрідні листівки на головній сторінці Google, які найчастіше оригінально обігрують назву пошуковика. Вони приурочені до історичних дат, днів народження, свят. При цьому компанія враховує кожну країну, в якій використовується пошукова система.

3. До слова, перший дудл був розроблений Пейджем і Бріном, коли вони збиралися відірватися на фестивалі Burning Man в 1998 році. Таким чином, вони хотіли нагадати користувачам, що відсутні на робочому місці - на випадок збою сервера.

Перший дудл

4. В офісах Google співробітники можуть безкоштовно харчуватися, користуватися пральною машиною, посудомийною машиною, душем, телевізором і шафками.

5. Спочатку головна сторінка пошуковика виглядала зовсім не так, як ми звикли.

Первісний вигляд Google

6. В офісі Google в Нью-Йорку є гірки, автомати для гри в Пакмана, стіна для скелелазіння і кімната Лего. І це тільки на одному поверсі!

7. Кожного нового співробітника усередині компанії називають нуглером (Noogler), а колишнього - ксуглером (Xoogler).

Google: ігри і приховані можливості

Всі знають про дудл і міні-ігри, які часто ховаються в них, але насправді в Google приховано куди більше можливостей для розваги. Навіть екран втрати з'єднання з інтернетом здатний підняти настрій!

1. Потрібно згаяти кілька хвилин, але немає ідей, як це зробити? Зіграйте з Google в хрестики-нулики або розкладіть пасьянс. Для цього потрібно вбити в пошуковику «Хрестики-нулики» або Solitaire відповідно.

Пасьянс

2. У 2010 році на честь 30-річчя виходу гри Pac-Man в пошуковику з'явилася інтерактивна міні-гра для всіх користувачів. Щоб запустити її, введіть в полі пошуку слово Пакман. До речі, в Google можна зіграти і в знамениту Змійку.

Дудл Пакман

3. Спробуйте в полі пошуку написати What sound does a (назва тварини) make, щоб почути, які звуки видають зебра, кит, єнот і та інші тварини і птахи. Важливо: запити потрібно вводити англійською мовою. А власники смартфонів зможуть розглянути 3D-моделі тварин за допомогою камери свого телефону. Коли ще у вашій кімнаті зможе виявитися справжній пінгвін?

4. Коли переривається з'єднання з інтернетом, в браузері Google Chrome з'являється гра про пригоди 2D-динозавра Стіва. Щоб запустити гру, потрібно просто натиснути на «пробіл».

5. Розіграйте друга або родича за допомогою запиту Do a barrel roll. Його треба ввести в поле пошуку і натиснути Enter. Спостерігайте за тим, що відбувається з Google!

6. Незвичайний флешмоб можна спостерігати, якщо пошукати набір цифр «241543903». За цим запитом можна побачити цілий набір фото з людьми, які ховають голову в морозилці.




Коментарі

social

Популярні публікації