Незрозумілі древні артефакти

10 найдивніших древніх артефактів, походження яких ніхто на може ...
Згідно з тлумаченням деяких фундаменталістів, Біблія розповідає, що Бог створив Адама та  Єву кілька тисяч років тому. Наука повідомляє, що це всього лише вигадка, і що людині кілька мільйонів років, а цивілізації - десятки тисяч років. Однак чи може бути, що традиційна наука помиляється також як і біблійні історії? Існує велика кількість археологічних доказів того, що історія життя на Землі може бути зовсім не схожа на ту, яку нам сьогодні розповідають геологічні та антропологічні тексти.
Розглянемо наступні дивовижні знахідки:
Гофровані сфери
Загадъчните сфери от Южна Африка на 2,8 млрд. години, за които още ...
Протягом кількох останніх десятиліть, шахтарі у Південній Африці викопували загадкові металеві кулі. Діаметр цих куль невідомого походження становить приблизно дюйм (2,54 см.), А на деяких з них вигравірувані три паралельні лінії, що проходять по осі предмета. Було знайдено два види куль: одні складаються з твердого блакитнуватого металу з білими плямами, а інші спустошені зсередини й наповнені білою губчастою  речовиною. Цікаво, що камінь, в якому вони були виявлені, відноситься до докембрійського періоду і датується 2,8 мільярдами років! Хто і для чого зробив ці сфери - залишається загадкою.

Артефакт Косо

Артефакты погибших цивилизаций? | Серёга Ру | Яндекс Дзен
Під час пошуків мінералів в горах Каліфорнії поблизу Оланчо взимку 1961 року, що Уоллас Лейн, Вірджинія Мекста  Майк Майкселл знайшли камінець, який на їхню думку був гарним доповнення для їхнього магазину дорогоцінних каменів. Однак розрізавши камінь, Майкселл знайшов всередині предмет схожий на білий фарфор. У його центрі була шахта з блискучого металу. Подальші дослідження встановили, що фарфор був оточений шестигранним корпусом, а рентген виявив крихітну пружину на одному кінці, подібну свічці запалювання. Деякі стверджують, що предмет не знаходився всередині каменя, а був обліплений затверділою глиною.
Сама по собі знахідка була ідентифікована експертами як свічка запалювання. На жаль, артефакт Косо був загублений і не може бути ретельно вивчений. Чи є природне пояснення цьому феномену? Чи був він знайдений, як стверджував першовідкривач, всередині каменя-жеода? Якщо це правда, то як свічка запалювання епохи початку 20 ст. могла потрапити всередину каменя, якому 500 тисяч років?

Дивні металеві предмети
Шістдесят п'ять мільйонів років тому людей не існувало, не кажучи вже про когось, хто вмів працювати з металом. У такому випадку, як наука пояснить півовальні металеві труби, вириті у Франції з крейди Крейдяного періоду?
У 1885 році при розломі шматка вугілля був виявлений металевий куб, явно оброблений умільцем. У 1912-му, працівники електростанції розламали великий шматок вугілля, з якого випав залізний горщик. У блоці пісковика Мезозойської ери був знайдений цвях. Існує ще маса подібних аномалій. Як можна пояснити ці знахідки? Є кілька варіантів: Розумні люди існували набагато раніше, ніж ми припускаємо  У нашій історії немає даних про інших розумних істот і цивілізаціях, які існували на нашій Землі  Наші методи датування абсолютно неточні, і ці камені, вугілля й скам'янілості формуються набагато швидше, ніж ми сьогодні вважаємо.
У будь-якому випадку, всі ці приклади - а є й ще багато інших - повинні спонукати всіх цікавих і неупереджених вчених переглянути і переосмислити історію життя на Землі.

Слід від взуття на граніті
След от обуви на граните - Невероятные артефакты, которые
Цей слід на скам'янілості був виявлений в пласті вугілля в Каньйоні Фішера, Невада. За підрахунками, вік цього вугілля - 15 мільйонів років!
І щоб ви не думали що це скам'янілість якоїсь тварини, форма якого нагадує підошву сучасного черевика, вивчення сліду під мікроскопом виявило чітко помітні сліди подвійної лінії шва по периметру форми. Слід  приблизно 45-го розміру, і права частина каблука здається більш зношеною, ніж ліва.
Як відбиток сучасного взуття 15 мільйонів років тому опинився на речовині, яке пізніше стала вугіллям? Варіантів кілька:
  Слід був залишений недавно і вугілля формується не мільйони років (з чим не згодна наука), або ж ...П'ятнадцять мільйонів років тому існували люди (або щось подібне людей, про яких у нас немає історичних даних), ходжили у взутті, або ...Мандрівники в часі вирушили в минуле і необережно залишили слід, або ...Це ретельно продуманий розіграш.

Стародавній слід ноги
Величезний відбиток ступні людини
Сьогодні такі сліди можна побачити на будь-якому пляжі або брудній землі. Але цей слід ноги - явно анатомічно схожий зі слідом сучасної людини - застиг у камені, якому за оцінками близько 290 мільйонів років.
Відкриття було зроблено в 1987 році в Нью-Мексико палеонтологом Джері Макдональдом. Він також знайшов сліди птахів і тварин, але утруднявся пояснити, як цей сучасний слід виявився на пермській породі, якій, за оцінкою фахівців, 290-248 мільйонів років. Відповідно до сучасного наукового мислення, вона сформувалася задовго до того, як на цій планеті з'явилися люди (або навіть птахи і динозаври).
У присвяченій знахідці статті 1992 року в журналі Smithsonian Magazine було відзначено, що палеонтологи називають такі аномалії "problematica". Насправді, для вчених вони є великими проблемами.
Це теорія білої ворони: все що потрібно зробити, щоб довести, що не всі ворони чорні - просто знайти одну білу. Таким же чином, щоб оскаржити історію сучасної людини (або, можливо, наш спосіб встановлення віку пластів порід), потрібно знайти скам'янілий зразок людини. Проте вчені просто відкладають такі артефакти в довгий ящик, називають їх "problematica" і живуть далі зі своїми непохитними переконаннями, бо реальність занадто незручна.

Стародавні пружини, шурупи і метал
Стародавні пружини, шурупи і метал
Вони схожі на предмети, які можна знайти в ящику для бракованих деталей в будь-якій майстерні.
Очевидно, що ці артефакти були кимось виготовлені. Однак цей набір пружин, петель, спіралей та інших металевих предметів був виявлений в шарах осадових порід, яким сто тисяч років! У той час ливарні цехи були не особливо поширені.
Тисячі цих штучок - деякі розміром в одну тисячну дюйма! - Були виявлені золотошукачами в Уральських горах Росії в 1990-х роках. Викопані на глибині від 3 до 40 футів, в шарах землі, що відносяться до верхнього плейстоценового періоду, ці загадкові предмети могли бути створені приблизно 20-100 тисяч років тому. Чи можуть вони бути доказом існування давно втраченої, але розвинутої цивілізації?

Металевий стрижень в камені
Металлический стержень" - артефакт, возрастом в несколько ...
Як пояснити те, що камінь сформувався навколо загадкового металевого стержня?
Усередині знайдених колекціонером каменів Жіллін Ванг у китайських горах Мазонг твердого чорного каменю з незрозумілих причин знаходився металевий стрижень невідомого походження.
На стрижні є різьблення як на шурупах, що говорить про те, що виріб було виготовлено, проте той факт, що він знаходився в землі досить довго, щоб навколо нього сформувалася тверда порода, означає, що його вік повинен досягати мільйонів років.
Були припущення, що камінь є метеоритом, що впав на Землю з космосу, тобто артефакт може бути інопланетного походження.
Примітно, що це не єдиний випадок виявлення металевих шурупів в твердих породах; є багато інших прикладів:
  На початку 2000-х на околиці Москви був знайдений дивний камінь, усередині якого знаходилися два схожих на шурупи предмета. Рентгеноскопія ще одного знайденого в Росії каменю виявила в ньому вісім шурупів!

Вилка Вільямса
100000-летняя электрическая вилка - "энигмалит" Уильямса ...
Людина на ім'я Джон Вільямс розповів, що знайшов цей артефакт, прогулюючись по віддаленій сільській місцевості. Він був у шортах, і пройшовши через зарості чагарнику подивився вниз, щоб перевірити наскільки подряпав ноги. Тоді-то він і помітив дивний камінь.
Сам по собі камінь звичайний - незважаючи на те, що в нього вбудована якась виготовлена річ. Що б це не було, з нього стирчали три металевих зубця, як ніби це якась вилка.
Місце, де Вільямс знайшов артефакт, за його словами знаходилося «мінімум в 25-ти футах від найближчої дороги (яка була брудною і слабо помітною), поблизу немає міських районів, промислових комплексів, електростанцій, атомних електростанцій, аеропортів або військових дій».
Камінь складається з природного кварцу і полевошпатового граніту, а згідно геології, такі камені формуються не десятиліттями, які знадобилися б, у разі якщо аномальний предмет був зроблений сучасною людиною. За підрахунками Вільямса, каменю було приблизно сто тисяч років.

Алюмінієвий артефакт з Аюда
Алюминиевая деталь возрастом 250 тысяч лет выставлена в одном из ...
Цей п’яти-фунтовий, восьмидюймовий в довжину предмет з цілісного, майже чистого алюмінію би знайдений в Румунії в 1974 році. Робітники, що копали траншею вздовж річки Муреш, знайшли кілька кісток мастодонта і цей загадковий предмет, який досі приводить в подив учених.
Очевидно виготовлений і не є природним утворенням, артефакт був посланий на аналіз, який виявив, що предмет складається з 89-и процентного алюмінію зі слідами міді, цинку, свинцю, кадмію, нікелю та інших елементів. У такій формі алюміній не існує в природі. Мабуть, він був виготовлений, але такий алюміній не вироблявся до 1800-х.
Якщо артефакт одного віку з кістками мастодонта, це означає, що йому мінімум 11 тисяч років, бо саме тоді вимерли останні представники мастодонтів. Так хто ж зробив цей предмет? І для чого він використовувався? Є ті, хто відразу припустив інопланетне походження артефакту ... проте факти досі невідомі.
Дивно (а може і ні), що таємничий предмет кудись сховали і сьогодні він недоступний для громадського перегляду або подальшого дослідження.

Карта Пірі Рейса
Тайна карты Пири Рейса: кто картографировал Антарктику 6000 лет ...
Ця карта, виявлена в турецькому музеї в 1929 році, є загадкою не тільки через свою вражаючу точність, але й через те, що на ній зображено.
Намальована на шкурі газелі, карта Пірі Рейса - це єдина збережена частина більшої карти. Вона була складена в 1500-х роках, згідно напису на самій карті, з інших карт трьохсотого  року. Але як це можливо, що на карті зображені:
  Південна Америка, точно розташована відносно Африки  Західні узбережжя Північної Африки і Європи, і східне узбережжя Бразилії
  Найдивовижніше - частково видніється континент далеко до Півдня, де, як ми знаємо, знаходиться Антарктида, хоча вона не була відкрита до 1820 року. Ще більш загадковим є те, що вона зображена детально і без льоду, хоча цей континентальний масив був покритий льодом протягом мінімум шести тисяч років.
Сьогодні цей артефакт також недоступний для громадського перегляду.

Скам'янілий молоток
Сотворення нас - Версия для печати - ДД
Поблизу міста Лондона, штат Техас, в 1936 році була знайдена головка і частина ручки молотка.
Знахідка була зроблена містером і місіс Хан поблизу Червоної бухти, коли вони помітили стирчащий з каменю шматок дерева. У 1947 році їхній син розбив камінь, виявивши всередині головку молотка.
Для археологів цей інструмент представляє важку задачу: за оцінками, вапняної скельної породі, в якій знаходиться артефакт, 110-115 мільйонів років. Дерев'яна ручка скам'яніла, як стародавнє скам'яніле дерево, а головка молотка, зроблена з цільного заліза, порівняно сучасного типу.
Єдине можливе наукове пояснення було дано Джоном Коулом, дослідником з Національного центру наукової освіти: У 1985 році вчений написав:«Камінь справжній, і для кого-небудь незнайомого з геологічним процесом це виглядає вражаюче. Як міг сучасний артефакт застрягти в камені? Відповідь така: камінь не належить до ордовицького періоду. Мінерали в розчинні можуть затвердіти навколо потрапившого у цей розчин предмета, який упав в ущелину або просто залишеного на землі, якщо материнська порода (в цьому випадку, за наявними даними, Ордовицька) є хімічно розчинною».

Фігурки з Еквадору

Фігурки з ЕквадоруФігурки дуже нагадують астронавтів, вони знайдені в Еквадорі, вік понад 2000 років.

Кам’яна тарілка з Непалу

Кам'яна тарілка з Непалу

Тарілкою Лоладоффа називають кам'яне блюдце, вік якого перевищує 12 тисяч років. Цей артефакт знайшли в Непалі. Зображення і чіткі лінії, вибиті на поверхні цього плаского каменю, багатьох дослідників наштовхнули на думку про його неземне походження. Адже не могли древні люди так майстерно обробляти камінь? До того ж на «тарілці» зображена істота, яка дуже нагадує інопланетянина у відомому його образі.

Камені ІКД

Камені ІКДУ музеї Державного університету Перу зберігається камінь, на якому вирізана фігура людини. Дослідження показало, що вона була вирізана 30 тисяч років тому. Але ця фігура в одязі, в капелюсі і взутті тримає в руках телескоп та спостерігає за небесним тілом. Як 30 тисяч років тому люди вміли ткати? Як може бути, щоб люди вже тоді ходили в одязі? Зовсім незбагненно те, що вона тримає в руках телескоп і спостерігає за небесним тілом. Значить, вона ще й володіє певними астрономічними знаннями. Намдавно відомо, що європеєць Галілей винайшов телескоп усього 300 з гаком років тому. Хто ж винайшов цей телескоп 30 тисяч років тому?


Диск Сабу: нерозгадана таємниця єгипетської цивілізації

Диск Сабу

Містичний древній артефакт, за припущеннями – частина невідомого механізму, був знайдений єгиптологом Уолтером Брайаном в 1936 році під час огляду гробниці Мастаба Сабу, що жив приблизно в 3100 – 3000 році до нашої ери. Поховання знаходиться поруч із селищем Саккара.

Артефакт являє себою правильну круглу тонкостінну кам’яну тарілку, виготовлену з мета-алевриту (метасілта в західній термінології), з трьома тонкими загнутими до центру напливами краю і невеликою циліндричною втулкою посередині. У місцях загину пелюсток краю до центру окружність диска триває тонким ободом круглого перетину близько сантиметра в діаметрі. Діаметр становить приблизно 70см, форма кола не ідеальна. Ця тарілка викликає ряд питань, як про незрозуміле призначення подібного предмета, так і про спосіб, за допомогою якого вона була виготовлена, оскільки аналогів не має.

Цілком можливо, що п’ять тисяч років тому у диска Саби була якась важлива роль. Однак у даний момент вчені не можуть точно визначити його призначення і складну структуру. Питання так і залишається відкритим.

Ваза віком в 600 млн. років

Ваза віком в 600 млн. років

Повідомлення про вкрай незвичайну знахідку було опубліковано в науковому журналі в 1852 р. Йшлося про таємничу посудину висотою близько 12 см, дві половинки якої були виявлені після вибуху на одному з кар’єрів. Ця ваза з чіткими зображеннями квітів, перебувала всередині гірської породи, віком в 600 млн. років.


Коментарі

social

Популярні публікації