Фотографії часів окупації України, зроблені німецьким солдатом



У далекому 1941–1943 роках у складі медсанчастини в Україні служив Ервін Зегрт. Солдат був пацифістом, за своїми переконаннями не міг стріляти в людей. Тому його направили на фронт як санітара. Служив на посаді рентгенолога. Певний час медсанчастина розміщувалася в одному із приміщень на території курорту "Миргород". Тут німецькі солдати проходили лікування та реабілітацію після поранень.
Ервін дуже любив фотографувати українські краєвиди, сільські вулиці, церкви, побут як українців, так і німецьких солдат, котрі квартирували у місцевих мешканців. Він навіть написав був вірш про Шевченка, як великого поета українського народу.

По закінченні війни потрапив у полон до англійців. Його направили на примусові відновлювальні роботи. Пізніше працював журналістом. У німецьких газетах друкував свої враження про війну. Часто організовував конференції та круглі столи, на яких розповідав про трагедію, котру для народів несе за собою війна.

Фото не мають прив'язки по датах. Відомо, що ці фото десь за період із 1941 по 1943 рік. Тому важко сказати в якому році фото зроблені. А так як цьому санітарові доводилося служити в різних місцях, то й фотографував він все, що вважав цікавим для себе у цих населених пунктах.











Коментарі

social

Популярні публікації