Як спілкуватися з ватником -- варіанти на будь-який випадок

Світлина від Viacheslav Olexandrovich.

Як поводитися укропу, щоб "брати-расєянці" не псували йому настрій хоча б під час відпочинку.

Відпочивальників-расєянців не люблять у багатьох країнах світу, курортних містах і культурних столицях. Часто вони неохайні, напідпитку та прагнуть вивезти з номеру все що можна, включно з одноразовими пантофлями.

Нещодавно до цього "букету" додалося ще й прагнення усюди й всім доводити, що расєянці найкращі, Крим - їхній, в Україні - фашизм, нацизм і "бєндєрьі". Мало того, що це нудно та не смішно, то вони ще й лізуть у бійку до тих, хто з ними не згоден.

Тож якщо ви на пляжі зустрілися з ватником. Без свого ватника, тобто кожушка, він як і всі голі й одночасно некрасиві люди, став ще більш агресивним і хоче з'їсти ваш мозок. Тобто, поговорити про те, що для нього важливе.

І тут вам одразу треба зрозуміти, хочете ви йому щось довести чи добре провести цей день.

Якщо друге, то прикиньтеся глухонімим і швиденько відійдіть на другий кінець пляжу – дотримуйтесь гігієни спілкування. Усе одно ви нічого не поясните людині, яка вважає що Україна окупувала Донбас.

Можна ще розмовляти виключно українською – вони ж кажуть, що нічого не розуміють «на мові».

Якщо ж вам так від його слів заболіло, що не відповісти не можете, можемо порадити наступні стратегії, завдяки яким ви усе одно нічого не доведете, проте негіднику спаскудите настрій і він до вас більше не причепиться.

МЕТОД СОКРАТА

– Поставте йому такі питання:

 Коли в Україні почалася війна, яку ви називаєте Великою Вітчизняною?

 Хто такі власівці?

 Чому Русь називалася Київською, а не Московською?

 Чому ви відпочиваєте тут, а не в Росії (якщо ви зустрілися за кордоном)

 Ви воювали за "Новоросію"? Чому ж ви досі не там? А скільки грошової допомоги ви їм перерахували? Чому так мало?

 Що було б, наприклад, з Сибіром, якби він захотів стати Сибірською народною республікою? Путін би відпустив, як вважаєте?

 Скільки в вашому місті коштує м'ясо? А молоко? А хліб? А зарплатні у вчителів і лікарів які?

 Де мешкають доньки Путіна і Лаврова?

 У вашому смартфоні програмне забезпечення яка країна розробляла? А ваші «адідасочки» то чия фірма?

Це має трохи охолодити патріотичну гарячку вашого ватника. Щоправда, якщо з інтелектом в нього погано, відповіді будуть нецікаві. На зустрічні запитання відповідайте, що не чемно відповідати запитанням на запитання, він же не якийсь там бендерівський одесит.

ТРОЛІНГ

 Відкрито блазнюйте, може вашому ватнику стане сумно і він сам піде.

 Він вам каже, що хунта захопила владу, а ви йому відповідайте, що не можете розмовляти про свою владу, бо її агенти всюди і вам страшно.

 Запитайте в нього, що там чути про Україну, а то всі українські канали тільки брешуть, що все добре.

 "Так, всі міста України це докорінно російська територія, і неважливо, хто ті міста заснував: греки, кримські татари, поляки. Це все просто історична несправедливість. Карелія, Курили, Чечня повернулися в "родную гавань" так само як і Крим. Ніхто їх не тримає, вони самі піти не хочуть".

 "Так, в Україні при владі самі геї. І лесбійки. Деякі по троє-четверо дітей понароджували, щоб ніхто не здогадався, які вони збоченці. А на Бориса Мойсеєва, Олександра Пєскова, Міллєра з Газпрому, "Тату", Сергія Звєрєва наговорюють".

  "Так, ніякої України та українців нема. Її придумали американці. А росіян - монгольська орда".

  "В Україні вбивають не росіян, а шалених ватників. Вони для будь якої країни небезпечні, друже, тож як зустрінете якогось, одразу вбивайте".

АРГУМЕНТОВАНА СУПЕРЕЧКА

Якщо є надія на те, що мозок вашого ватника не до кінця перетворився у набивку для плюшевих ведмедиків, спробуйте дати на його репліки наступні аргументи. Може замислиться.

  "У вас при владі хунта"
Хунта - це військові, які захопили владу і правлять урядом в погонах. Хто в нас військовий: Порошенко, Яценюк, Турчинов, Кличко? А от ваш президент навпаки з КГБ.

 "Путін підняв Росію з колін"
Ріст економічних показників в Росії та Україні майже однаковий, тому що після кризи 90-х почався розвиток ринкової економіки. До того ж Росія живе за рахунок сировини, якою торгує, а природні ресурси це не здобуток Путіна. Інтелектуальна еліта з Росії їде, а про її технічні вироби типу «Армати» справжньому укропу й говорити не чемно – це удар нижче поясу.

 "У всьому винна Америка"
Нагадайте, хто анексував Крим, чиї прапори бовтаються над "ДНР-ЛНР" і де Америка у цей час? Де її зброя, військові, тощо? Чому ж вона не допомагає жалюгідній хунті, війська якої героїчно нищать "ополченці"? І навпаки, де Янукович, колишній голова МВС, СБУ, міністр юстиції? І чому сусідня країна, яка типу не веде війну, а не Америка постійно приймає участь у засіданнях по Донбасу, ставить якійсь умови?

 "Українці – наші брати і ми вас не ненавидимо, а прагнемо знищити тільки фашистів"
А що буде, як піти російськими містами з жовто-блакитною стрічкою, розмовляти українською та періодично вмикати український гімн? Запропонуйте вашому ватнику спробувати це особисто.

 «А ви нам за газ ще заборгували»
Не українці не дають грошей росіянам за газ, а одна комерційна структура іншій. Вам особисто з того що? Вам же ані копійки з цього не впаде. Це вже не сересер, тепер не «всьо народноє». Хоча воно й раніше таким не було...

 Ви ненавидите російськомовних і все російське
Так і є. Тільки 70% бійців АТО розмовляють російською. В "Правому секторі" воюють російськомовні росіяни. Всюди є російські школи, а в столиці України російська мова лунає не рідше за українську.

ГИДКА СУПЕРЕЧКА

Якщо нерозумна агресивна істота вас задовбала як нічний комар, можна вже бити й нижче поясу. Хоча це може врешті завершитися й бійкою, тож будьте готові.

Універсальні відповіді на будь яке питання.

 "Спочатку схудніть, а потім про політику розмовляйте" (особливо добре діє на жінок).

 "Я не буду сперечатися із людиною в червоних (салатових, в квіточку, сіро-пошкарябаних) труселях"

 "Ви не в Куклачова продюсером працюєте? А, то в вас просто одеколон такий..."

 "Спочатку розмовляти правильно навчіться, а потім вже до людей чіпляйтеся"

 "Після того як він закінчить страшенно довгий монолог, розгублено промовити «што-што? Курва, я все прослухав!»

Коментарі

social

Популярні публікації