Науковці встановили ступінь спорідненості між українцями і росіянами


Сучасні можливості ДНК-аналізу дозволяють побачити родовід не тільки кожної людини, але й всього етносу та впевнено сказати, звідки він родом і де його коріння

Група міжнародних вчених і експертів в області генетики під керівництвом вченого з світовим ім’ям Пітера Форстера з Великобританії, який займається науковою діяльністю в Кембріджський університет і очолює лабораторію генетики у ФРН, з використанням новітніх технологій провели масштабне генетичне дослідження ДНК жителів всієї України.

За результатами дослідження ДНК-проб українців було виділено основний пріоритетний напрям історичного розвитку українського етносу (нації).

Концентрація гаплогруппи хромосом, яку вчені ідентифікують, як успадковану від оріїв, виявлена у 53% досліджених українців (цей ген є і в інших народів Європи, але його показник низький).

У той час, коли народність оріїв проживала на території теперішньої України, середньорічна температура різко впала на багато градусів, що призвело до суворого похолодання і серйозно відбилося на людській популяції.

В результаті вижили тільки люди, які володіли геном “молочної толерантності” — тобто здатні пити і переварювати молоко.

За висновком генетиків, в Європі було два місця, де люди могли сховатися від холоду: Україна і Іберійський півострів.

Територія нинішньої Росії в той час була вкрита льодом і людського життя на ній не було.

Результати досліджень дали вченим підстави зробити висновок: “Українці є предками (прабатьками європейців, а територія сучасної України — колискою білої раси нинішньої цивілізації».

У 20% українців ДНК гаплогрупу хромосома, яку вчені характеризують, як трипільську.

Загальновідомо, що трипільці були найбільш розвиненою народністю (етносом) свого часу: саме вони володіли секретом виготовлення виробів з бронзи, на відміну від більшості їхніх сучасників, представники трипільського етносу носили шкури, а тканий одяг.

Трипільці були хліборобами і першими на українській землі вирощували пшеницю і гречку.

Звідти за українцями закріпилося “хлібороби” та “гречкосії”, а пізніше — “козаки”. Саме етнос, який проживав на території України, винайшов колесо. Історія України та її етносу налічує на сьогодні, за твердженням вчених, десятки тисяч років до нашої ери.

У релевантній вибірці ДНК кожен шостий українець носить в собі хромосому скандинавського походження народів. У цьому випадку мова йде насамперед про тих, кого за часів Київської Русі називали “варягами”.

Вікінги прибували на українські землі як військова еліта — як дружинники для особистої гвардії охорони князів. Їх було небагато, проте, навіть невелика жменька чужинців, що потрапила у вищі прошарки держави назавжди залишила слід не тільки в звичаях і культурі, але і в генетичному фонді цілого народу.

У кожній 15-му українцеві вчені виявили хромосому, яка ріднить сучасне населення України з ірландцями, англійцями і шотландцями. Це означає, що кожен шостий тестований українець був нащадком кельтського походження.

Кельти були дуже могутньої цивілізацією, яка змогла заселити половину європейського континенту.

Достовірно встановлено, що довгі вуса, які зараз вважаються козацькими — це спадок українців від кельтів.

Лінгвісти вважають, що слово “сало” українці успадкували від цього етносу: в кельтській мові цей продукт називався saill. Вважається, що саме з кельтської мови до нас прийшли слова “кінь”, “корова”, “ялина”.

У росіян показник гаплогруп хромосом, успадкованих від оріїв і трипільців, порівняно з українцями дуже малий.

Це свідчить про те, що українці і росіяни є різними етносами і не є генетично “рідними” — “братніми народами”.

Результати наукових досліджень російських і західних вчених з приводу генофонду російського, українського і білоруського народів ще довго будуть “перетравлюватися” в суспільній свідомості, оскільки вони повністю спростовують всі існуючі уявлення.

Отримані нові наукові знання треба не стільки зрозуміти і усвідомити, скільки до них потрібно психологічно і духовно звикнути і почати жити з урахуванням наукових висновків, а не столітніх міфів.

Нагадаємо, як писала раніше Politeka, вчені зробили дивне припущення, що таємничі темні потоки на схилах Марса можуть бути не водою, а струмочками піску, які приводяться в рух сонячним світлом.

Коментарі

social

Популярні публікації