Не створи собі кумира

Результат пошуку зображень за запитом "савченко заявила"
Народний депутат України Надія Савченко 
7 грудня зустрічалася в Мінську з ватажками 
так званих Донецької й Луганської народних республік 
Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким

Народний депутат Надія Савченко провела для "влади Києва" черговий політичний лікнеп. Розтлумачила: самозвані лідери псевдореспублік ніякі не терористи.

Не певен, що на Печерську досі прислухаються до її заяв. А от на передову їй без охорони краще тепер не їздити. Фронтовики й раніше не дуже шанували особу, яка фактично пішла в самоволку, а повернулася з неї, попри логіку і здоровий глузд, Героєм України, депутатом Верховної Ради і делегатом Парламентської асамблеї Ради Європи. Після того ж, як вона оголосила криваве свавілля на Донбасі Майданом і народним повстанням, у багатьох засвербіли не лише кулаки, а й стволи.



"Пособниця терористів", "моральний покруч", "зрадниця" — такі атестації лунають нині на адресу недавньої улюблениці. Підстави для подібних звинувачень є. Проте і пособництво, і зрада передбачають з боку людини свідомі чи усвідомлені дії. Надія ж Савченко — це кішка, що гуляє сама по собі. Йде, куди кличе дика природа: у льотчики; в Ірак на чужу війну; у добробат на Донбасі. І скрізь "гуляє" за своїми правилами, за межами встановлених. Керуючись емоційним поривом.

Визначальним для неї слід вважати день, коли на Донбас прибула з Московії група фахівців. Вони мали фільтрувати полонених українських офіцерів. Відбирати тих, хто може придатись у гібридній війні для тієї чи іншої ролі.

Полонена Надія Савченко видалася військовим експертам перспективною.

Пов’язане зображення

Цікаво було б почитати протоколи допитів — і перших, і пізніших. Досудових. Та гадаю, путінських спеців зацікавили не "військові таємниці". Зацікавив психотип Савченко, особливості характеру. Пацаняча безшабашність. Відкритість, що межує з дурістю. Язик, що випереджає неміцну думку. Екзальтованість до самозакоханості. Надмірні амбіції.

Людей такого типу немає сенсу вербувати. По-перше, можуть не піддатися. По-друге, вони приносять більше користі незавербовані.

Було створено відповідні умови. У той час, як інших бранців катували і ґвалтували, "убивцю журналістів" пригощали сигаретами. Хто мав на руці тату тризуба, відрубали її аж по плече — Надії ж перед кожним судовим засіданням хіба що не прасували футболку з гігантським гербом на грудях. Із Савченко московіти ліпили героїню — безстрашну, нескорену. Ліпили для нас із вами, для всього світу.

Савченко цього не помічала. Вона жила навсправжки. Їй створювали обставини й обережно підказували, як слід за них чинити. Аби не втратити героїчного ореолу. Голодувала вона також по-справжньому — як напоумили: підгодовуючись дитячою сумішшю.

У Надії Савченко домінує не розум — природа. У полоні їй дали відчути: немає нічого ціннішого за життя. Вклали програму, назвали це високою місією — і відпустили додому.

Савченко переконана: ані влада, ані волонтери та переговорники, які два роки поспіль витягають бійців з полону — насправді нічого для визволення бранців не роблять. Вона зі щирістю невігласа кинулася до "чорта лисого", аби визволити всіх й одразу. Не розуміючи, що жоден з "чортів" — ані Болотов, ані Захарченко, ані Плотницький — нічого не вирішують. Що порожніми розмовами вона як народний депутат надає кремлівським маріонеткам офіційного статусу. Вона, зрештою, не розуміє — на справедливу війну свідомі громадяни йдуть перемогти ворога, а не виміняти власне життя на поразку для країни. І що її пропозиції межують із наругою над пролитою кров'ю. Зводять нанівець подвиг мертвих і живих захисників Вітчизни.

Результат пошуку зображень за запитом "савченко заявила"

Надія Савченко не усвідомлює: своїми діями Кремлю допомагає значно більше, ніж полоненим українцям. Творить те, що підказує її натура — норов кішки, яка звикла гуляти, де і як заманеться.

Норовливу кішку, що робить шкоду, люди зазвичай виганяють із хати.

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що не ініціюватиме позбавлення Савченко депутатського мандата. Але перекрити їй доступ до державних таємниць, забрати мандат Парламентської асамблеї Ради Європи Верховна Рада і компетентні органи просто зобов'язані. Як і заборонити навіть наближатися до переговорного процесу з паліями війни. Доки вона не наробила більшої шкоди.

Нехай Надія Савченко гуляє сама від себе. Нікого не представляючи.

Коментарі

social

Популярні публікації