Ніколи не говоріть з українським народом з позиції сили



Ми, як нація, не розуміємо коли з нами говорять з позиції сили. Українці це антична Гідра, нам відрубують одну голову, на її місці з'являється дві. У нас просто якась алергія на чужу силу. Звідси абсолютна неприйняття влади, будь-якої. Що білої, що червоною, що синьою. Кєпочку ми звичайно змінимо, але не тому що здалися, а тому що не розуміючи, за що битися, ми не б'ємося.

Згадайте початок листопада 2013 року. Хоч хтось міг припустити чим закінчиться "чаювання" на Майдані?

Просто після перемоги на президентських виборах Януковича, ми прийняли неминучість, типу ну і х*ен з ним, і пішли займатися своїми справами. І якби Яник не почала бикувати, тобто говорити з українцями з позиції сили, то сидіти йому на престолі аж до 2015 року, а може і довше.

Насправді, неприйняття влади в нас закладено генетично. Наприклад на Січі козаки обирали собі старшин, при цьому козаків взагалі не цікавило, хоче цієї посади кандидат чи ні. По суті, козаки не вибирали собі керівництво, а призначали винного. Тому не всім старшинам вдавалося дожити до кінця річної каденції. Тому навіть найповажніший гетьман Хмельницький, спав з перначем під подушкою, оскільки знав, що "любі друзі" небезпечніші усіх ляхів з москалями.

Але ця особливість, а саме, призначення винних, може бути саме тією новою концепцією, здатною змінити усю систему взаємовідносин влади і виборців. Ця особливість найближче наближає нас до ідеального розумію терміну демократія - народ наймає на роботу.

Нам не потрібні вибори. Нам потрібен відкритий конкурс на займані посади: Президента, Прем'єра, міністрів. Результатом конкурсу буде контракт між колективним Українцем і чиновником. За порушення умов контракту кримінальна відповідальність.

Звичайно, це ніяк не поліпшить довіри до влади. З чого їй взагалі довіряти. Однак помітно підвищить відповідальність цієї самої влади.

І так, ніколи не говоріть з українським народом з позиції сили. Який би у того чи іншого лідера не був би рейтинг. Оскільки у народу, який впевнений, що він найголовніший, рейтинг все одно більше. Тому не треба мірятися з українським народом рейтингом.

Коментарі

social

Популярні публікації